O comparatie interesanta

In  urma unei discutii cu tatal meu am descoperit ca am doua cunostinte de varste apropiate, adica in jur de 28 de ani…. Incepem cu cazul bun sau cu cel mai putin bun? Eu zic sa incepem cu cel mai bun, pentru ca intai sa va bucur nu sa va intristez. Comparatia am facut-o pentru ca persoanele au varste apropiate dar realizari diferite.

Prima, este un om destul de instarit cu o cultura generala bine dezvoltata. Are un blog foarte frumos pe care scrie tot felul de articole lungi… despre viata si despre afaceri, dar cel mai mult despre “biznis” , antreprenoriat si povesti legate de viata oamenilor. Pana aici pare totul simplu 🙂 Acum sa vorbim si despre partea cealalta unde trebuie sa si muncesti. Are o firma care se ocupa de administrare de servere si retele de computere, un Ford Mustang “cool”, o viata linistita  si isi poate permite aproape tot ce vrea, dovada a fost putin si prin America , revelionul  si l-a petrecut in Anglia la Londra etc.

A doua persoana, este un om care inca sta cu mama lui. Nu si-a intemeiat inca o firma si nu are o cultura prea vasta. In viata lui a suferit si un accident de masina, dar nu grav. A consumat o perioada si alcool si droguri. Dar acest lucru s-a petrecut din cauza anturajului, adica prietenii pe care nu prea a reusit sa-i filtreze dupa comportament, in doua categorii diferite, cei “rai” si cei “buni” si majoritatea erau in prima categorie si asa a fost influentat si el sa consume droguri si alcool. Acum sa incercam sa vedem si o parte buna lucrurilor. In prezent este la un fel de centru de dezintoxicare, dorind sa scape de mica dependenta creeata.

Ambele persoane sunt simpatice si spirituale la prima vedere. Evolutia lor este atat de diferita :(.

Concluzia la care am ajuns eu si tatal meu:   Este mai bine sa ai putini prieteni, dar cu scaun la cap, decat multi si narozi si sa sti sa treci orice comportament prin filtru, intai, pentru a-ti putea da seama daca fiecare iti este cu adevarat prieten sau nu. Asa ca aveti grija la prietenii pe care ii aveti.

Share

11 Replies to “O comparatie interesanta”

 1. Am sugerat acesta comparatie ca tema a articolului pentru a arata ca munca nu e usoara, cere sacrificii, dar rezultatele sunt pe masura. Deasemenea am analizat ce urmari poate avea urmarea unor exemple negative 🙁 Am rugat-o sa nu dea numele persoanelor pentru a nu se simti lezate de comparatie sau amanuntele facute publice.

 2. Momo nu pot sa ma abtin sa nu-i transmit complimentele mele tatalui tau, superbe ideile, superbe comentariile. Chiar asa e, nu intotdeauna reusesti sa realizezi care sunt prieteni buni sau nu, care cu adevarat iti vor binele sau nu, de aceea mai bine astepti un timp pana sa fii sigura ca o persoana este cu adevarat prieten. De ce mai multe ori, din pacate, nu e si tocmai din cauza asta cei care iti vor fi prieteni vor fi doar cativa, de obicei se spune asa “prietenii ii numeri pe degete”.
  Dube mult, Lauretta

 3. Sunt bogat,
  Am un prieten.
  Mandra tare ca il am,
  Ce m-as face de n-ar fi.
  E cu mine si la rau,
  E cu mine si la bine.
  Sunt bogat
  Ca am alaturi
  Scumpul, dragul meu prieten,
  Pentru asta ii multumesc
  Ca exista zi de zi

  Lauretta

 4. Ai mare dreptate in articol. Eu cred ca l-am ghicit pe cel bun, dar cine stie? Oricum, felicitari pentru articol. Sper sa nu ai un anturaj rau, tocmai pentru a nu fi in postura de a alege intre bine si rau, pentru ca uneori mai si gresim.

  La mai multe articole de genul acesta !

 5. moni cat am citit acest articol ma dus cu gandul la cat poate un om sa munceasca pentru a ajunge cineva in viata, cum a spus si tatal tau este greu, dar cu multa vointa poti sa iti creezi un viitor foarte bun! Imi place aceasta comparatie si cred ca pentru toti e o lectie de viata .mult succes in continuare 😀 :*

 6. Comparatie Am o verisoara,gingasa ca o floare o cheama Timeea este verisoara mea.Intr-o dimineata cand m-am trezit ea a varsat suc pe pantaloni:)) si i-am zis sa nu si-o verse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *