Legenda- Cum s-au nascut Ilie si caruta

Era o zi mohorata de toamna. Picaturile inca erau captive in inchisoarea crunta a norilor. Verzile frunze de alta data…cazusera. Totul era trist. Nici copilaria nu reusea sa-si croiasca drum prin anotimpul abatut.

Eu m-am angajat de curand la inchisoarea de toamna a corpurilor gazoase fumurii. Lucrez la norul din partea de est a vazduhului, unde astazi a avut loc o evadare pe care nu am reusit sa o impiedic.

-Colonel Monica, in biroul meu, acum! urla domnul Nor.

-La datorie prezent, sa traiti.

-De ca tine au scapat netrebnicile alea de picaturi?

-Da…..Sa traiti….

-Vezi sa nu mai scape, ca altfel e vai si amar de tine.

-Da, sa traiti.

-Bine. Poti pleca.

-La revedere, sa traiti

Norul se supara mereu atunci cand mai scapa niste picaturipentru ca va crede ca oamenii vorspune despre el ca plange. Lui ii plac doar picaturile rele si crunte care nu lasa pe nimeni neudat. Acesti stropi se trag din vestita picatura Iliecel ce avea o caruta si pe care l-a omorat din cauza bunatatii sale, dar spiritul lui inca mai bantuie inchisoarea si atunci cand ploua foarte tare se spune ca “ Se plimba Ilie cu caruta”,

Share

3 Replies to “Legenda- Cum s-au nascut Ilie si caruta”

  1. Sunt cu zambetul pe buze. Super tare, imi vine spontan sa-ti spun ca esti super tare Momi-Momi. Nici nu stiu daca mi-ar trece prin bila asa ceva, o sa incerc, dar sunt convinsa ca nu reusesc asa de bine ca tine si asta pentru are legatura putin cu varsta. Stii, cred ca nu ai uitat, eu sunt cam babuta, cam pitica, dar o babuta simpatica. Pupici dulci pentru mami. Ne vedem curand.
    Dube,
    Lauretta

  2. scuze de foarte mare intarziere pentru comentariu.ai citit aceasta compunere la scoala si mi-a placut foarte mult.am si eu o carte cu tot felul de legende si cred ca aceasta legenda a lui ilie trebuie scris in carti

Leave a Reply

Your email address will not be published.