Italia 1

Este vineri noapte, inainte de vacanta, mama, tata si eu ne urcam in masina spre Italia. Am urmat drumul prin defileul Oltului, adica, Romania, Ungaria, Austria, Italia. In Austria exista o benzinarie in forma de castel foarte frumoasa. In cele din urma am ajuns in Italia, la Monfalcone. Monfalcone este o localitate in apropiere de Trieste, chiar pe malul marii. Este foarte cunoscuta multumita santirului naval “FINCANTIERI”

Pentru ca am ajuns tot noaptea, ne-am cazat si ne-am culcat. A doua zi am luat micul-dejum si ne-am dus pe Cararea unui scriitor faimos care se numea Rilche (ulterior am descoperit ca se numeste Rainer Maria RILKE ). Mai multe detalii aici. De acolo se vedea marea si muntele. Ba chiar de acolo am vazut si o crescatorie de scoici. Am intrat si intr-o pestera cu tata pentru ca mamei i-a fost frica. Ultima zi am fost la prosciuterrie, mi-am cumparat un excavator teleghidat ( despre care o sa mai scriu) si am plecat spre casa, urmand celalalt drum, prin Slovenia si Croatia. Ma distreaza intotdeauna ca limba croata are cuvinte care contin consoane succesive. De exemplu Trieste se scrie Trst, Croatia se scrie Hrvtska.

Share

One Reply to “Italia 1”

  1. cred ca esti foarte fericita ca poti merge oriunde in europa esti o fata super tare si te admir pentru calitatile tale ! si imi esti o prietena foarte buna!!!!!!!!!!!:-*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *