Declaratie de dragoste (prima compunere din casa a 6-a)

Dragos nu este un elev prea studios. Pe el il preocupa doar fetele. La fel ca si la oameni, in lumea cartilor se zice ca manualele si caietele sunt oglinda elevului.

De exemplu: Dragos o place pe Ioana si “Caietul de Tehnologie” o place pe Domnisoara “Cartea de Fizica” , iar “Caietul de Mate” este indragostit de cine alta decat Miss “Cartea de Romana”….. si cum Dragos nu are astazi nici mate nici romana, cele doua rechizite au decis sa-si faca de cap si sa iasa la o portie de cuvinte la gratar.

A venit timpul cat ai clipi, copilul pleaca la scoala, iar Caietul o invita de duduie pe Birou:

– Draga mea, scrisul tau de pe coperta e cel mai maret, tu cuprinzi toate definitiile, esti mai groasa decat oricine, arati splendid in coperta aceea rosie si as vrea sa te invit pe Birou, la pranz…..

– Vai …..Mate….Caietul, pregatit cu un buchet mare de adjective batu la coperta cartii. Acesta, cu paginile albe si curate, il astepta…Nu trecu mult, se suira pe penar si pornira. Pe birou mancara, baura si discutara, dar totul trecu repede…si trebui sa se grabeasca pentru ca era trei fara zece si Dragos era in drum spre casa. Baiatul nici nu stia ce se intamplase, dar dupa m….vreo……doua minute afla si le ura “RAFT DE PIATRA”.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.