David Copperfield

Rezumat:

Rezumat David Copperfield

Capitolul 1:

David pleaca cu menajera, Peggotty, pentru cincisprezece zile la fratele sau in Jarmounth.

Capitolul 2 :

Mama lui David se recasatoreste cu un zgripturoi. Aceste nu-l suporta si il acuza si bate pentru ca l-a muscat (nu intentionat).

Capitolul 3:

Tatal sau vitreg il trimite la un pension pentru ca el il invata ceva si pe urma cand il punea sa-i povesteasca ce a inteles el nu mai stia nimic, dar cand invata cu mama lui retinea tot.

Capitolul 4:

La pension vede numele colegilor lui de pension si ii asteapta cu nerebdare sa ii cunoasca, pentru ca acestia erau in vacanta.

Capitolul 5:

David isi cunoaste tovarasii de pension si incep primul semestru de invatare din care incearca sa se adapteze.

Capitolul 6:

David se duce acasa la mama sa pentru cateva zile si vade ca mai daduse viata unui prunc care era fratele sau.

Capitolul 7:

David se intoarce la pension, iar peste cateva zile afla de la sotia directorului ca mama sa a murit pentru ca era grav bolnava.

Capitolul 8:

Tatal vitreg al lui David construieste un magazin la care il pune sa munceasca. Cateva saptamani il lasa la un prieten de-al sau de care se atasaza foarte mult si pe urma porneste din nou spre tatal sau sa munceasca.

Capitolul 10:

David hoinareste pana ramane mort de foame si-si vinde gecuta. De pe care scoate cativa forinti. Pe urma isi aduce aminte de faptul ca are o matusa, sora mamei lui.

Capitolul 11:

Intreaba prin multe locuri si persoane de matusa lui si in final ajunge la ea. Aceasta ia hotararea de al trimite la o scoala Doctorului Strong.

Capitolul 12:

David implineste saptesprezece ani, iar matusa lui ii cumpara un apartament. El, viziteaza pe toata lumea cunoscuta, iar dupa merge cu matusa lui Doctor’s Commons si discuta cu un angajat de acolo care avea o fica, Dora, de care acesta se indragosteste si vrea sa se casatoreasca cu ea, dar Tatal ei e impotriva.

Capitolul 13:

Tatal Dorei moare, iar aceasta ramane in grija celor doua matusi ale ei, adica surorile tatalui ei. Ea si David devin apropiati si se hotarasc sa se casatoreasca.

Capitolul 14:

David si Dora se casatores religios si fac nunta la starea civila, iar David este fericit ca a vazut-o pe Dora in rochia de mireasa si ca este sotia lui.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *