Propuneri tabara

Am stat de vorba cu Monica despre copii fericiţi, despre visele unui copil precum şi despre alte probleme legate de educaţia copiilor in general. Am văzut uneori tristeţea din ochii unui copil care işi doreşte un lucru, o jucărie sau o hăinuţă dar care părintii lui nu işi permit să o cumpere pentru el. Este trist că uneori părinţii nu pot cumpăra nici măcar un minim de rechizite şi cărţi. Ideea a venit de la initiativa lui Fluture. Am hotărat să ajutăm un copil sau mai multi să meargă intr-o tabără in acestă vară.

Un copil care invată bine, ar putea fi stimulat să continue să inveţe la fel de bine pentru a-şi depăsi condiţia şi pentru a urca pe treptele societăţii. Deasemenea, un copil fără posibilităţi materiale, va putea ajuta pe cei de lângă el prin puterea exemplului. In cateva zile definitivăm un set de reguli dupa care să putem selecta aceşti copii. Acest articol va suferi probabil schimbări in funcţie de sugestiile care le primim.

Dacă cunoaşteţi un copil care merita ajutat, scrieţi un comentariu la acest articol cu propunerea.

Propunere reguli:

 1. Elev (elevă) in clasele I-VIII
 2. Rezultate la invăţătură bune şi foarte bune (pentru clasele I-IV – calificativele din carnetul de note trebuie să fie doar FB )
 3. Să fi participat in cursul anului scolar la cel putin o fază superioară a Olimpiadelor (constituie un avantaj important).
 4. Să fie recomandat de către Invătătoare sau Diriginte
31 martie 2009 – In urma propunerilor lui Fluture, am adăugat o regula (4.) care credem că o să economiseasca timp. In acest fel putem afla detalii fără să cerem adeverinţe de salariu sau alte documente. In mod sigur Invăţătoarea sau Dirigintele cunosc situaţia materială a copilului propus. In ce priveşte tabăra, vom achita contravaloarea acesteia, unde copilul va dori să meargă cu acordul părinţilor. Limita de sumă este pentru un copil in jurul a 700 RON. Vom premia probabil si alţi copii nu numai cel de pe locul 1.
Exemplu: Este recomandat un copil. Invăţătoarea (Invăţătorul) sau Dirigintele ne confirmă că posibilităţile materiale sunt insuficiente iar copilul doreşte şi merită să beneficieze de această oportunitate (poate exista cazul in care un copil are merite dar nu doreşte sa mearga intr-o tabără). Ne trimite copia carnetului de note şi date despre tabăra unde ar dori copilul sa meargă ( tabăra şi-o alege copilul impreună cu părinţii. Noi nu impunem nicio tabără anume. Exista doar o limită rezonabilă de sumă ). Pe baza recomandării il inscriem in această listă. Cititorii il votează pe câştigător. După desemnarea câştigătorului, achităm preţul taberei.
Share

7 Replies to “Propuneri tabara”

 1. Pingback: Vise
 2. Salut. Ideea este foarte frumoasa. Dar ar trebui detaliata. Ce inseamna “tabara”, unde, cat timp, ce e inclus, cine o sa aiba grija de copil etc. Trebuie detaliat si ce conditii materiale au parintii, caci presupun ca vreti sa beneficieze un copil care nu are posibilitati. Trebuie mai detaliat, pentru ca riscati ca lumea sa nu inteleaga prea bine demersul.

  Pe curand.

 3. Eu cred ca important e ca vreti sa ajutati si ca ati spus deja care sunt banii oferiti pentru tabara. Nu cred ca o sa aveti probleme sa gasit copii “nevoiasi” si destepti. In rest, dupa ce hotarati pe cine ajutati, puteti face public si celelalte detalii legat de cine o sa aiba grija, unde o sa aiba loc tabara s.a. Exista oricum foarte multe tabere care asigura si supraveghetori si tot ce mai trebuie.

 4. Pingback: Blogul lui Puştiu
 5. Eu am rezultate foarte bune la școală, dar nu sunt bogată și nu am fost niciodată într-o tabără și chiar mi-aș dori.

 6. Dragă Carmen, Propunerea a fost publicată in 2009. Anul acesta nu am organizat o alta tabără. Poate anul viitor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *