Pisicile Aristocrate

Partea 3:

In casa ei , la mai multe mile departare, Madame Adelaide se trezi brusc din somn.

– Ce cosmar ingrozitor! Murmura ea.

Se facea ca Aristocratele au fost rapite! Nu-si gasi linistea, asa ca pleca sa-si vada pisicutele iubite. Dar…ce ingrozitor! Cosuletul era gol!

– Ajutor! striga batrana doamna deznadajduita.

Furtuna cumplita si vaicareala batranei doamne il trezira pe Roquefort. Cu capul greu, incerca sa-si aminteasca ceva.

– Ah, acum stiu totul! Laptele! Noi am baut laptele de la Edgar si apoi am adormit! Asta n-a fost o simpla intamplare! Edgar a rapit Aristocratele!

A doua zi, dis-de-dimineata, micutii de sub pod au fost treziti de o voce grava de motan:
– Ziua buna, frumoasa mea doamna! Imi dezvaluiti numele dumneavoastra?
– Ma numesc Ducesa!
– Minunat! Pot sa intreb ce cauta o printesa atat de incantatoare aici, la tara?
Ducesa ii spuse povestea ei trista.

Thomas O’Malley era un motan cam necioplit, dar cu inima ca painea cald. Se oferi imediat sa o ajute:

– Dar este specialitatea mea sa ajut o pisica asa de daguta la nevoie …Ah, pardon, o domna-pisica atat de distinsa!

– Cele mai calde multumiri, domnule O’Mally! Sunteti atat de amabil! Spuse Ducesa. Veniti. Copii! Acest domn binevoitor ne va duce acasa.

Ah, aveti copii! Zise oftand cu naduf. Ei, da, asta e! Sa mergem! Vom merge pana la sinele de tren. Ele duc direct la Paris!

Micul grup se asternu bucuros la drum. Pisicutii se balansau pe sine, cand, deodata, auzira un zgomot puternic. Tuu! Tuuuuuu! Se apropia o locomotive cu aburi!

-Fara panica! Spuse O’Mally. Urmati-ma!

Cu greu reusira sa se salveze, catarandu-se pe un pilon al podului pe care treceau! Un zgomot asurzitor se auzi pe deasupra capetelor lor si trenul trecu facand sa se cutremure tot podul. Speriata, Ducesa se prinse de o’Malley, tinandu-i si pe micuti aproape de ea.

Deodata, Marie isi pierdu echilibru si se prabusi cu capul in jos, drept in rau!

Share

5 Replies to “Pisicile Aristocrate”

 1. Vreau sa te intreb cate parti mai sunt rcium ai facut un gest foarte frumos sa scrii catva fragmente pentru unii copii care nu au parte de asa ceva.La mai multe gesturi din acestea.

 2. Bună Ziua
  Eu sunt Barbu, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
  Mulţumesc,
  Cu stimă Barbu!

 3. Momi-Momi,
  sper sa-ti faci timp sa continui aceasta poveste. Ceea ce pe mine ma surprinde este de unde iti vin ideile astea desteapta mea. Doamne tare te mai duce mintea. Felicitari!
  Dube,
  Lauretta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *