Padurea umbrelor

Acesta este titlul ultimei cărţi pe care am citit-o în decursul a 3 săptămâni! Matt Haig este un scriitor extraordinar! Am achiziţionat această carte de la editura Corint Junior (editura mea preferată) de la târgul de carte Gaudeamus de anul acesta, la preţul de 15 lei.

Pentru iubitorii cărţilor Science Fiction, acesta este titlul potrivit. Acest volum are ca personaje principale 2 fraţi: Samuel si Martha de 12 respectiv 10 ani, care într-un tragic accident de maşină îşi pierd părinţii! Mai apoi sunt nevoiţi să se mute la mătuşa lor in Norvegia. Această mutare le va schimba total viaţa! Acolo sunt nevoiţi să mănânce brânza de capră maronie şi urât mirositoare şi să respecte cu stricteţe regulile mătuşii, una dintre acelea (cea mai importantă) fiind să nu intre niciodată, sub nicio formă în Pădurea Umbrelor. O pădure locuită de “troli” care împart un singur ochi, “hulderi” siniştri, spiriduşi înspăimântători, vrăjitoare şi multe alte creaturi. Acest loc bizar este condus de Cel-care-Schimbă (un fost profesor malefic). Ulterior Martha şi Samuel intră în pădure… Oare ce se va întâmpla cu cei doi copii?

Captivantă şi intrigantă, vă sfătuiesc să o citiţi cât mai repede! Si să nu credeţi că acestea sunt singurele acţiuni din carte, pe parcurs veţi mai afla că mătuşa avea un soţ, de mult pierdut in padure şi muuuuulte altele!

Dacă nu v-am convins L, să ştiţi că “The Times” a titrat despre această carte: Umor şi groază, intr-o poveste remarcabilă.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *