E grozav sa fii copil

Buna! Eu ma numesc Monica Mihai. Invat in Scoala numarul 193 din Bucuresti.

Aici mi-am facut cei mai multi prieteni. Dar eu ma inteleg cel mai bine cu doamna invatatoare. Ea mereu e blanda cu noi, stie sa aplaneze conflictele dintre noi. Tolereaza toti copii, chiar daca ei nu stiu lectia. Doamna nu suporta prostia, cum spune si proverbul: “prostul nu e prost destul,daca nu e si fudul”. Dansa suporta nestiinta, si nu ii plac copii mincinosi. Doamna uneori ne ajuta sa-i convingem pe parinti sa ne lase in tabere sau la banchet.

Eu nu am avut niciodata probleme de acest gen. Parintii mei sunt intelegatori, si imi explica atunci cand am o neclaritate, dar nu numai o neclaritate privitoare la un exercitiu. Mama si tatal meu sunt diferiti. Mama mereu accepta ce fac eu, ma intelege, mi-a fost mereu ca o sora mai mare. Ea emana bucurie, caldura si intelepciune, ori de cate ori ai vrea sa-i ceri un sfat sau o imbratisare. Tata, in schimb este un pic mai sever. Lui i-a placut mereu matematica. Pentru ca este o stiinta exacta, tot atat de precis este si tata. El atunci cand il intreb, de exemplu, “tati, ma lasi sa ma joc Cooking Academy?” el imi raspunde: “ti-ai facut lectiile, ai citit, ai facut suplimentar?” aici, daca spun “nu” e de rau, dar daca spun “da” el ma controleaza.

Dar sa nu-i uitam pe bunici. Bunici am doua. Din nefericire am ramas doar cu bunicul in partea mamei. Bunicul din partea tatalui a murit, Dumnezeu sa-l ierte, la 58 de ani in urma unui accident vascular cerebral. Bunica, tot din partea tatalui este si ea, in varsta, dar o apreciez din tot sufletul, pentru ca m-a crescut de la 6 luni. Bunicii din partea mamei sunt departe de mine, mai precis la Brasov. Bunica este credincioasa, adica sta in fiecare zi la o slujba la Biserica. Ea stie sa coasa frumos si m-a invatat si pe mine. Bunicul, pe scurt tataie, este cel mai “aventurier” bunic, din cati exista. El m-a plimbat peste tot, si inca ma plimba pe unde am eu chef pe moment. Pe scurt e neobosit.

Cea mai buna meserie e sa fii copil!

Share

20 Replies to “E grozav sa fii copil”

 1. “Cea mai buna meserie e sa fii copil” extraordinar ….. superba compunerea Moni Boni, felicitari …. de o mie de ori. O sa intelegi cand o sa fii mai mare sensul acestor cuvinte si cat adevar se afla in ele … nici nu-ti dai seama cat … enorm de mult. Doamne nici nu stii cat imi doresc, astazi, sa ma intorc sa fiu copil … este perioada cea mai frumoasa di viata noastra. Bucara-te de ea din plin.
  Din nou felicitari Bravo!!!!! Continua sa scrii pentru ca esti talentata. Trebuie sa si citesti mult, stiu ca e greu, nici mie nu-mi place … asta e … trebe…. intelegi ce vreau sa spun.
  Dube mult desteapta mea.
  Te pup Moni Boni

 2. Bravo Moni. Este o compunere foarte frumoasa. Ma bucur foarte mult ca ai o parere atat de buna despre familia ta. Ma bucur ca esti un copil fericit si ca te bucuri de copilaria ta.

  Corina (mama, “sora” si “prietena”)

 3. ce sa spun… cred ca Laura a spus tot…Mi-au dat si lacrimile…asa sunt eu mai sensibila.. Felicitarii Moni!!

 4. This is beautiful, you are a great child with a very good family and you make me very proud.
  your aunt from Florida.see you later aligator!
  love you and lots of kisses from over the ocean

 5. mONICA IMI CER SCUZE CA NA-M FOST LA CURENT CU COMPUNERILE TALE.dAR AZI 26 APRILIE TI-AM CITIT TOATE COMPUNERILE. SUNT EXTRAORDINARE DE INTERESANTE SI FRUMOASE .
  CRED CA ESTI PRIMA PERSOANA PE CARE AM CUNOSCUT-O CU ATATA INSPIRATIE.pOATE CA MAI ESTE INCA O cOLEGA DIN CLSA NOASTRA (IRINA). bROVO , AI NISTE COMPUNERII DE NOTA 10 !:-*

 6. Monica, ma uimesti! Esti cu adevarat un copil deosebit.Sa incerci mereu sa devii din ce in ce mai buna. Sunt convinsa ca te asteapta un viitor stralucit. 🙂

 7. Bravo Moni frumoasa descrierea inginerului exacta ca matematica :)) :)) :)), bravo frumoasa compunere super tareeeeeeee!!!!!!!!!!!!!

 8. Draga Monica,
  intr-adevar, esti talentata. Am inceput sa te cunosc din ce in ce mai bine si am observat ca ai potential. Trebuie sa depui, insa, mai mult efort, sa citesti foarte mult si… sa lasi frau liber imaginatiei (asa cum faci tu de obicei, de fapt!). Mult succes si iti doresc sa ramai acelasi copil fericit pe care l-ai descris in compunerea ta, caci in zilele noastre, din pacate, putini copii mai au sansa de a fi fericiti si de a-si trai copilaria… Esti o norocoasa si ai o familie minunata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *