Copii fară etichete

Fiecare copil este precum o figurina de plastilina. Sunt “modelabili”, dar la un moment dat, daca cineva se opreste din modelat “se intaresc” si nu se mai poate face nimic. Orice parinte ar trebui sa se considere norocos pentru ca Dumnezeu i-a daruit un copil. Asadar pentru orice mama si tata copilul lor ar trebui sa fie pe primul plan.

Educatia unui copil nu este o joaca! Este un lucru serios, care necesita abilitate, indemanare si in primul rand calm. Chiar daca uneori copiii pot parea dificili, trebuie tratati cu foarte multa intelegere, deoarece atunci cand un copil nu mai simte sprijin acasa, va incerca sa il gaseasc in alte locuri. Fiecare parinte ar trebui sa fie disponibil sa asculte si sa raspunda intrebarilor copilului. De asemenea mesajele pe care vor adulti sa le transmita “odraslelor” lor trebuie sa fie convingatoare, neplictisitoare si sa nu fie percepute ca niste predici inutile. Dupa cum se spune: “Tonul face muzica.” daca unui copil i se transmit indrumari sub forma de cearta, acesta va percepe doar tonul ostil al mesajului, iar indrumarile nu vor mai ajunge, in schimb daca mesajul se transmilte sub forma de discutie amiabila, copilul va intelege si va aplica.

Haideti sa ne imaginam un experiment! Daca am pune doi copii sa traciasca in conditii identice, dar in locuri separate. De exemplu un copil intr-o camera total alba sin celalat intr-o alta camera in intregime alba. Se constata ca cei doi copii vor creste identic, deci totul pleaca de la educatia data de parinti.

Vreau, prin intermediul acestui articol sa transmit un mesaj tuturor adultilor care au copii. O palma aplicata unui copil este o dovada crunta de lasitate! Indiferent de nervii pe care ii aveti, cautati alte metode pentru a va descarca, deoarece un copil este o binecuvantare. Dumneavoastra il cresteti, dumneavoastra il invatati, dumneavoastra il formati ca viitor stalp al societatii.

Eu ca atare sustin campania www.salvaticopiii.ro.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *